Een Java-applicatie bouwen

Select language:  English    Dutch 


Verkrijgbaar bij Brinkman
 Info   Over dit boek   Vereiste Kennis   Broncode   Schermafbeeldingen 

Schermafbeeldingen

Hieronder zijn sommige schermafbeeldingen van de applicatie die met behulp van dit boek gebouwd kan worden. Click hier om de broncode te downloaden

 1. He bouwen van een frame

2. Menu

3. Submenu

4. Klantoverzicht

Als de gebruiker op het menu overzicht klikt, verschijnt het overzicht van alle klanten van de bank.

5. Nieuwe klant toevoegen

De gebruiker kan de informatie van een nieuwe klant invoeren in de velden en klikken op de knop Opslaan. Alle data wordt opgeslagen en zichtbaar op het scherm klantoverzicht.

6. Kalender

De kalender maakt het makkelijker om de geboortedatum van de klant te selecteren.
Als de klant jonger is dan 16 jaar, moet het systeem zijn gegevens niet opslaan. Het programma moet automatisch de leeftijd van de klant berekenen op basis van de geboortedatum en de huidige datum.

7. Velden mogen niet leeg zijn

Als de gebruiker op de knop Opslaan drukt terwijl een veld niet ingevoerd is, moet er een pop-up scherm verschijnen met de melding dat alle velden verplicht zijn.

8. Klantgegevens wijzigen

De gebruiker moet eerst de klant zoeken en selecteren, daarna kan hij zijn gegevens wijzigen.

9. Klantgegevens wijzigen

In dit scherm is een klant geselecteerd. Sommige velden mogen niet gewijzigd worden zoals geboortedatum of rekeningnummer. Deze velden zijn grijs en ze zijn niet bewerkbaar.

10. Klant verwijderen

Voordat een klant verwijderd kan worden, moet hij/zij eerst geselecteerd worden. 

11. Klant verwijderen

De gebruiker moet eerst een klant selecteren daarna kan hij deze verwijderen. Als de gebruiker op de knop Verwijder klikt, moet hij eerst de verwijdering bevestigen.

12. Verwijdering bevestigen

Als de gebruiker klikt op de knop Verwijder, verschijnt een pop-up scherm. De gebruiker kan op de knop Ja drukken om de gegevens van de klant te verwijderen.

13. Rekening

Om geld te storten of op te nemen van de rekening van de klanten, moet eerst een klant geselecteerd worden.

14. Rekening

Hieronder is een klant geselecteerd. Als de gebruiker een bedrag invoert in het veld Bedrag en klikt op de knop Stort, wordt het bedrag gestort op de rekening van de klant. Als de gebruiker klikt op de knop Neem op, wordt het bedrag afgeschreven van de rekening van de klant. Gebruikers mogen geen negatieve of nul bedragen storten of opnemen van het saldo van de klanten.

15. Transactie

Voordat de gebruiker een transactie kan doen, moet hij eerst twee klanten selecteren. Om een klant te selecteren Kun je het rekeningnummer van de klant invoeren in het veld Rek.nummer en klikken op de zoekknop.

16. Transactie

De gebruiker moet eerst beide klanten selecteren, die betrokken zijn bij de transactie. Daarna kan de gebruiker een bedrag opnemen van de ene klant en overmaken op de rekening van de andere. Dat wordt ook direct zichtbaar op de saldo velden van beide klanten.

Please, leave your questions, feedback and suggestions in the comments below!
SarMaroof.com offers a practical method to learn and improve your Java skills. It avoids unnecessary long boring theoretical explanations, but it uses many exercises and quizzes.Sar Maroof is graduated from HBO Amsterdam "higher professional education". He is a professional computer programming teacher, gives master classes and publishes technical articles. His experience with developing software started from 2001 and he has worked as a software developer for several big as well as small companies and later as a freelancer. He is the author of Java quizmaster and Build a Java application in 7 days.

Books by Sar Maroof

           

 Subscribe to Sar Maroof's RSS feeds!
 Mail this page to a friend!
 Bookmark this page!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *