Java quizmaster voor beginners


By Brinkman uitgeverij |  Look inside 
 Broncode   Info   Over dit boek   Vereiste Kennis 

Alle quizcodes staan in het bestand book_jqm_v02.zip. Als je het bestand uitpakt zie je twee mappen namelijk src (de broncode) en bin (de machinecode). De machinecode wordt automatisch aangemaakt nadat je de broncode hebt gecompileerd, daarom heb je alleen de src-map nodig. Klik op een van de onderstaande link om de code van het boek te downloaden.

2e druk

Download de broncode van dit boek, 2e druk!
Download de uitwerkingen van de opdrachten, 2e druk

 

1e druke
Download de broncode van dit boek, 1e druk!

Broncode opzetten

Om de broncode op te zetten, moet je eerst Java en Eclipse installeren.

Download Java en Eclipse voor uw computer en besturingssysteem.

Voor Windows 64 bits download

Java: jdk-10.0.2_windows-x64_bin.exe of een nieuwere versie en

Eclipse IDE voor Java ontwikkelaars:

eclipse-inst-win64.exe of een nieuwere versie.

Na de succesvolle installatie van Java en Eclipse, en het uitvoeren van Eclipse, zult u een windows zoals hieronder zien. Sluit het welkomstbericht zoals hieronder getoond.

 

Door het welkomstbericht te sluiten verschijnt een venster zoals hieronder.

 

De Navigator tab is standaard niet beschikbaar, maar het is handig om het te gebruiken. Klik op Window -> Show view -> Navigator.  De Navigator verschijnt naast de tab Package Explorer. Zie de afbeelding hieronder!

Maak een nieuw project

Bij het installeren van Eclipse wordt automatisch een map workspace aangemaakt waarin al je projecten komen te staan. De map wordt standaard gemaakt in de volgende pad C:\gebruikers\uw gebruikersnaam\workspace.  Een nieuw Java project starten door te klikken op: FileNewJava Project.

 

Schrijf de naam van het project bijvoorbeeld mijn_project en klik op Finish

 

Klik op de tab Navigator en u ziet een scherm als hieronder. De map src binnen je project mijn_project wordt automatisch aangemaakt en het is leeg.

 

De code van het boek opzetten in Eclipse

Je kunt eerst het zip-bestand book_jqm_v02.zip van de broncode uitpakken, en kopieer de inhoud van de src map naar de map

C:\Users\your gebruikersnaam\ workspace\ mijn_project\src. De src directory wordt automatisch aangemaakt binnen uw project mijn_project. Als je Eclipse uitvoert, is de code nog niet zichtbaar in de src map. Selecteer de tab Navigator -> Klik met de rechter muisknop op de src map van uw project en kies refresh om de code zichtbaar te maken. De mappen van de broncode verschijnen zoals hieronder.

 

 

Als je alle voorgaande stappen correct hebt gevolgd, kun je nu de code van het boek compileren en uitvoeren. Dubbelklik bijvoorbeeld op de class Auto.java in de map _01_object_georienteerd_programmeren\qz01\Auto.Java. De code van Auto.java zal verschijnen aan de rechterkant van uw scherm. U kunt elke code compileren en uitvoeren door op de groene pijl te klikken zie de rode pijl 1 in de afbeelding hieronder. Na het compileren en uitvoeren van het programma wordt het resultaat geschreven naar de standaard uitvoer zie de rode pijl 2 in de afbeelding hieronder.

 

Docenten krijgen de beschikking over de antwoorden van de opdrachten. U kunt deze als docent vinden achter het docentenaccount op www.brinkman-uitgeverij.nl. Bestudeert u het lesmateriaal via zelfstudie dan kunt u een kortregelige mail sturen naar

info@brinkman-uitgeverij.nl met het verzoek om de antwoorden van de opdracht. Deze worden u dan per mail toegestuurd.Sar Maroof is a professional software development teacher, gives master classes and publishes technical articles. He is also an expert software developer and worked for several big as well as small companies and later as a freelancer.

 Subscribe to Sar Maroof's RSS feeds!
 Mail this page to a friend!
 Bookmark this page!

5 Comments

Add a Comment
 1. Geachte heer Maroof,

  Ik heb het boek gekocht voor zelfstudie en zou graag de uitwerkingen van de opdrachten willen zien. Bij de uitgever kan ik helemaal niets vinden. Hoe kan ik alsnog aan de uitwerkingen komen? Ik ben overigens zelf docent maar doe deze zelfstudie voor mijn plezier in mijn eigen vrije tijd.

  Groet,
  Monique

  1. Beste Monique,

   Je kunt de uitwerkingen van de opdrachten op deze pagina gratis downloaden. De link staat onder de link van de broncode.

   Groeten,
   Sar

 2. jo paas me ff antwoorden

 3. Geachte heer Maroof,

  Ik heb het boek “Java Quizmaster voor beginners” online gekocht en ik vind het een goed geschreven boek. Alleen de uitwerkingen van de opdrachten mis ik en volgens is dit uitgewerkt in het docentenboek. Kan ik ook het docentenboek online aanschaffen (niet gevonden)?

  Alvast dank?

  Met vriendelijke groet,

  Ruben Zwanenbeek

  1. Beste Ruben,
   Bedankt voor je bericht. In de docentenhandleiding staan de uitwerkingen van de opdrachten. Deze is verkrijgbaar bij de uitgever Brinkman. Je kan zelf contact opnemen met de uitgever en je zou dat per mail kunnen ontvangen.
   Als het jou niet lukt, neem a.u.b contact met mij op en ik ga dat voor je regelen. Mijn vraag is of je het boek voor zelfstudie hebt gekocht, want de docentenhandleiding is niet bestemd voor mbo studenten. Dat laten wij aan de docenten over.

Leave a Reply