Java quizmaster voor beginners

Select language:  English    Dutch 


Verkrijgbaar bij Brinkman, 2e druk
 Info   Over dit boek   Vereiste Kennis   Broncode 

De broncode downloaden

Alle quizcodes staan in het bestand book_nl_jqmbg.zip. Als je het bestand uitpakt zie je twee mappen namelijk src (de broncode) en bin (de machinecode). De machinecode wordt automatisch aangemaakt nadat je de broncode hebt gecompileerd, daarom heb je alleen de src-map nodig. Klik op een van de onderstaande link om de code van het boek te downloaden.

Download de broncode van dit boek, 2e druk!
Download de broncode van dit boek, 1e druk!

Broncode opzetten

Voor dit project gebruiken we Eclipse 3.8.1 met ingebouwde JDK 1.7 (Java Development Kit) of nieuwer. Je kunt Eclipse gratis downloaden via internet. Je kunt ook Java en Eclipse apart downloaden voor je platform.
Om te zien welke Java versie je Eclipse gebruikt, kun je klikken op,

Windows → Preferences. Er wordt een venster geopend. Klik op Java → Compiler en je ziet aan de rechter kant de versie van JDK. De code is getest met de versie 1.7, daarom is deze versie of nieuwer aangeraden.

 

 

Maak een nieuw project

Bij het installeren van Eclipse wordt er standaard de map workspace aangemaakt waarin al je projecten komen te staan. Als je Eclipse start, zie je een scherm als volgt. Klik op het menu File → New → Java Project

 

 

Schrijf de naam van het project bijvoorbeeld mijn_project en klik op Finish

 

 

Op het volgende scherm klik op Yes.

 

 

Bij het starten van Eclipse zie je een scherm zoals het staat hieronder. Je ziet bovenaan de linkerkant van je scherm de tab Package Explorer. De tab Navigator staat er standaard niet bij, maar het is handig om deze te gebruiken.
Klik op Window → Show view en klik op Navigator. De Navigator-tab wordt zichtbaar naast de tab Package Explorer. Zie het plaatje hieronder!

 

 

De bron-code van dit boek opzetten

Pak het zip-bestand book_nl_jqmbg.zip van de broncode uit en kopieer de inhoud van de map src  van de broncode in de map workspace/mijn_project/src. De map src wordt automatisch aangemaakt binnen je project mijn_project.

 

Als je terug gaat naar Eclipse, is de code nog niet zichtbaar binnen de map src. Selecteer de tab Navigator  Klik met de rechter muisknop op de map src binnen je project en kies refresh om de code zichtbaar te maken.

De mappen van de broncode worden zichtbaar zoals staat hieronder.

 

Al je de vorige stap juist gevolgd hebt, kun je nu de code van de quizzen compileren en uitvoeren. 

 

Docenten krijgen de beschikking over de antwoorden van de opdrachten. U kunt deze als docent vinden achter het docentenaccount op www.brinkman-uitgeverij.nl. Bestudeert u het lesmateriaal via zelfstudie dan kunt u een kortregelige mail sturen naar info@brinkman-uitgeverij.nl met het verzoek om de antwoorden van de opdracht. Deze worden u dan per mail toegestuurd.

Please, leave your questions, feedback and suggestions in the comments below!
SarMaroof.com offers a practical method to learn and improve your Java skills. It avoids unnecessary long boring theoretical explanations, but it uses many exercises and quizzes.Sar Maroof is graduated from HBO Amsterdam "higher professional education". He is a professional computer programming teacher, gives master classes and publishes technical articles. His experience with developing software started from 2001 and he has worked as a software developer for several big as well as small companies and later as a freelancer. He is the author of Java quizmaster and Build a Java application in 7 days.

Books by Sar Maroof

           

 Subscribe to Sar Maroof's RSS feeds!
 Mail this page to a friend!
 Bookmark this page!

2 Comments

Add a Comment
 1. Geachte heer Maroof,

  Ik heb het boek “Java Quizmaster voor beginners” online gekocht en ik vind het een goed geschreven boek. Alleen de uitwerkingen van de opdrachten mis ik en volgens is dit uitgewerkt in het docentenboek. Kan ik ook het docentenboek online aanschaffen (niet gevonden)?

  Alvast dank?

  Met vriendelijke groet,

  Ruben Zwanenbeek

  1. Beste Ruben,
   Bedankt voor je bericht. In de docentenhandleiding staan de uitwerkingen van de opdrachten. Deze is verkrijgbaar bij de uitgever Brinkman. Je kan zelf contact opnemen met de uitgever en je zou dat per mail kunnen ontvangen.
   Als het jou niet lukt, neem a.u.b contact met mij op en ik ga dat voor je regelen. Mijn vraag is of je het boek voor zelfstudie hebt gekocht, want de docentenhandleiding is niet bestemd voor mbo studenten. Dat laten wij aan de docenten over.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *