Java quizmaster voor beginners


By Brinkman uitgeverij |  Look inside 
 Broncode   Info   Over dit boek   Vereiste Kennis 

Deze tweede druk is uitgebreid met een inleiding over objectgeoriënteerd programmeren.

Het hoofdboek

Dit boek is georganiseerd om Java snel te kunnen leren, en het helpt je Java-code te beheersen door het oplossen van 108 quizzen en 120 opdrachten. Het is ook beschikbaar in het Engels.

Een pre ervaring met coderen is niet vereist om te beginnen met dit boek. Hier wordt een eenvoudige manier gebruikt om Java uit te leggen met voorbeeldcode en veel oefeningen. Dat maakt het ideaal voor beginners.
Als je al ervaring hebt met Java of andere programmeertalen, helpt dit boek om je ervaring te verrijken door het oplossen van veel quizzen en het uitvoeren van opdrachten.

Lees hieronder de uitleg over hoe dit boek is georganiseerd om standaard Java stap voor stap te leren.

  1. Dit boek bevat 18 hoofdstukken en elk hoofdstuk behandelt een Java-onderwerp dat begint met een eenvoudige uitleg en voorbeeldcode.
  2. In de volgende stap kun je de quizzen met betrekking tot elk specifiek hoofdstuk oplossen. Voor elke quiz is er een stapsgewijze uitleg van het antwoord.
  3. Bij elke quiz zijn er een of meer opdrachten. Je wordt gevraagd om de code te wijzigen of uw eigen code toe te voegen aan de quizzen om een ​​specifiek doel te bereiken.
  4. Het is je tijd vanaf hoofdstuk 6 om je eigen Java-code te schrijven. Je wordt gevraagd om een ​​bepaalde opdracht uit te voeren en voor elk hoofdstuk een nieuwe code te schrijven.

Je kunt hier de broncode van dit boek downloaden. Op dezelfde pagina wordt ook stap voor stap uitgelgd hoe je de code kunt opzetten in Eclipse (Java IDE) om die te kunnen compileren en uitvoeren.


De docentenhandleiding

De docentenhandleiding bevat de antwoorden van de opdrachten. Deze is verkrijgbaar bij de uitgever.

 Sar Maroof is a professional software development teacher, gives master classes and publishes technical articles. He is also an expert software developer and worked for several big as well as small companies and later as a freelancer.

 Subscribe to Sar Maroof's RSS feeds!
 Mail this page to a friend!
 Bookmark this page!

Leave a Reply